tarımsal su arıtma

Tarımsal Su Arıtma

İnsan yaşamının devamlılığı için hem bitkisel hem hayvansal birçok ürüne ihtiyaç duyulur. Bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi için yapılan faaliyetler tarım olarak adlandırılır ve tarımın yapılıp insan hayatının sürdürülebilmesi için su en gerekli maddedir. Su ve tarım birbirine bağlıdır, eğer su yoksa tarım da yapılamaz. Dünya genelinde suyun %70’i tarım sulamalarında kullanılırken, Türkiye’de ise bu oran %75’ çıkar. Nüfusun her geçen gün artması gıda ihtiyaçlarının da artmasına neden olur.

Dolayısıyla tarım için gerekli su miktarı da artar. Bu noktada su kaynaklarını verimli kullanmak gerekir ve tarım için de su arıtma sistemlerine ihtiyaç vardır. Yalnızca topraklı tarımda değil, seracılıktaki topraksız tarımda da tarımsal  atık su arıtma sistemleri kullanılabilir. Tarımsal su arıtma sistemleri tarım amaçlı kullanılacak su içerisindeki istenmeyen maddelerin giderilmesini sağlar. Bu sayede suyun kalitesi artırılarak bitkiden daha fazla verim alınabilir, ek olarak bitkide bulunabilecek olan mikrop, parazit ya da bakteriler de giderilmiş olur. Tarımsal su arıtma sistemlerine yönelik olarak daha fazla bilgi edinmek ve size özel çözümlerle ilgili görüşmek amacı ile alanında uzman ekiplerimizi arayabilirsiniz.

Tarımsal Su Arıtma Nedir?

Tarım amacıyla yapılan sulama, yetiştirilen bitkinin ihtiyacına uygun miktarda ve doğru zamanlama ile yapılmalıdır. Yapılan tarımdan verim alabilmek için bitkilere yağmur suyu dışında da su verilerek bitkinin su ihtiyacı karşılanmalıdır. Nüfus artışı, hızlı sanayileşme, su kaynaklarının azalması gibi nedenler tarımda su sıkıntısına yol açar. Bu sorunu engellemek için tarımsal su ihtiyacı tarımsal su arıtma sistemleri ile karşılanabilir. Verimsiz, düşük kaliteli suyun kaliteli ve hijyenik suya dönüştürülmesi için su arıtma sistemleri kullanılır.

Tarım söz konusu ise verimli tarım yapmak için tarımsal su arıtma sistemlerinden yararlanarak fayda sağlanabilir, bu sistemler sayesinde tarımda suyu doğru kullanmak mümkündür. Tarımsal su arıtma sistemleri, verimli tarım yapılmasını sağlamanın yanı sıra temiz su kaynaklarının azalmasının da önüne geçer. Tarımsal su arıtma sistemleri ile ilgili daha detaylı bilgiler için web sitemizde yer alan telefon numaralarımızdan bize her ihtiyacınıza olduğunda ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz.

Tarımsal Su Arıtma Nasıl Çalışır?

Tarımda kullanılan suda çok yüksek miktarda tuz varsa bitki köklerinde su alımı azalır ve bitki ölür. Bu sebeple tarım amaçlı kullanılacak suyun tuz oranı incelenmelidir. Tuz oranını kontrol etmek suyun kalitesini artırmanıza olanak tanır. Topraksız tarımda bitkiler toprak olmadığı için ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ve mineralleri sudan alır, bu nedenle suyun kalitesi çok önemlidir. Su içerisinde herhangi bir bakteri ve mikrop olmamalı, mineraller dengeli olmalıdır.

Bu şartlar sağlanırsa topraksız tarımdan da verim alınarak kaliteli sonuçlar elde edilebilir. Topraksız tarım için kullanılacak tarımsal su arıtma sistemlerinde genellikle ters ozmos ya da ultrafiltrasyon tercih edilir. Ters ozmos ile su değerleri uygun hale getirilir ve buna ek olarak atık suların tekrar kullanılmasına olanak tanıyan membran filtreler de bu sistemde kullanılır. Gelişen deniz suyu arıtma teknolojileri ile deniz, nehir ya da kuyu suyu tarımsal su arıtma sistemlerinde arındırılarak tarım yapılabilir. Uzman ekiplerimiz ile görüşerek tarımsal su arıtma sistemlerine yönelik olarak bilgi alabilirsiniz, ihtiyacınıza uygun çözüm önerilerini görüşebilirsiniz.

Tarımsal Su Arıtma Hangi Amaçla Kullanılır?

Ülkemizde tarım en gelişmiş sektörlerden biridir. Ancak tarımda bilinçsizce yapılan sulama suyun gerekenden daha fazla harcanmasına ve su kaynaklarının azalmasına, ayrıca toprağın verimsizleşmesine sebep olur. Sulama damlama yöntemiyle sulama yapılması gereksiz su kullanımı önleme amacıyla kullanılan iyi bir yöntemdir. Gereksiz su kullanımını önler ve bitkiler için gerekli suyu sağlarken toprağa zarar vermez. Tarımsal su arıtma sistemleri ise suyun gerekli kaliteye ulaşarak daha verimli bir tarım imkanı sağlar. Sudaki tuz oranını düşürür, bitkiye zarar verebilecek her türlü maddeyi sudan uzaklaştırır. Tarımda kaliteli su kullanımı için gerekli olan arıtma sistemlerinde uygun fiyat seçenekleri için bizi arayabilirsiniz.

Tarımsal Su Arıtma Avantajları

Tarımsal su arıtma sistemleri size pek çok açıdan avantaj sunar. Topraksız tarım için kullanılan tarımsal su arıtma sistemleri bitkilerin kontrollü olarak büyümesini ve verimi yüksek oranlarda artırmayı sağlar. Su tasarrufu yapmanıza olanak tanırken aynı zamanda zararlı bütün maddeleri sudan uzaklaştırır. Bu sayede gübre ve ilaçlama ihtiyacı kalmaz. Bunların sonucunda elde edilecek ürünler yüksek kalitede olur. Tarımsal su arıtma sistemleri hakkında bilgi almak isterseniz telefon numaralarımızdan bizi arayabilirsiniz.

Tarımsal Su Arıtma Özellikleri

Tarımsal su arıtma sistemleri su içerisinde bulunma ihtimali olan tüm zararlı organizmaları kimyasal kullanmadan tamamen organik bir çözümdür. Sonuç olarak bitki köklerine çözünmüş oksijen vererek daha hızlı büyüme sağlar. Membran filtrasyon özelliği ile atık suların tekrar kullanılmasına imkan tanıyan su arıtma sistemleri, su kaynaklarının azalmasının da önüne geçer. Tarımsal alanlarda gerçekleştirilen su arıtma sistemleri hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir, daha fazla bilgi alarak çözümler geliştirebilirsiniz.